Kontakt: Tel: +4670-6381070 peter@gyrokopter.se

UL B roderstyrda flygplan Och sjöflygplan

  • Ett exempel på ett sådant plan är tyska fascination.

    Ett exempel på ett sådant plan är tyska fascination.

  • Dessa maskiner väger endast 275kg och har en max startvikt på 450kg.

    Dessa maskiner väger endast 275kg och har en max startvikt på 450kg.

  • Se fler bilder..

Ultralätt klass B roderstyrda UL plan

Flysports utbildar även på roderstyrda UL flygarkoster.
Moderna Fixwing UL plan kan flyga upp till 300km/h , men ett krav är att dom också skall kunna flyga ända ner till 65km/h.

Ett exempel på ett ... (liten)
Ett exempel på ett sådant plan är tyska fascination.

Dessa maskiner väge... (stor)
Dessa maskiner väger endast 275kg och har en max startvikt på 450kg.

Flysports saluför Flysynthetis UL plan för både sjö och land.

texan (stor)

Full stopp på 75 meter med den snabba Texan

Flygfältet vid fabriken är endast 150 meter långt, men det är inget problem att starta och landa. Nedan landar den snabba Texan maskinen i medvind och gör full stopp på 75 meter.

kollage (stor)

Texan, ifrån Flysynthetis är en modern UL A kärra som har enormt kort start o landningssträcka men kan flyga över 220km/h. Prislappen hamnar runt 600.000 skr.
Maila för mer info.

Storchen fungarar utmärkt på sjö och som amfibie. En maskin finns att beskåda på Barkarby i Stockholm

Mer info finns på www.flyul.se

Utveckling och tillverkning

FlySynthesis som tillverkar planen gör dom nästan uteslutande i komposit material. Det är endast motorfäste och hjulställ som är i metall av de större delarna.
Vi frågade om skillnaderna mellan hjulversionen och amfibie versionen och fick följande svar.

 

  1. Floats of a special shape, made of high technological materials (kevlar, carbon, nomex sandwich and epoxy resin) and an airplane production cycle ( vacuum cycle with a standardized temperature post cure, instead of an open air production cycle).
  2. A high tech. 3 blade propeller (carbon fiber with leading edge protection) special diameter, ground variable pitch, made specifically for us.
  3. All outside metal parts were changed from steel to stainless steel.

 


kollage (stor)

Texan

Pris: 650.000:- Köp

Maskinen vi främst kommer att satsa på är Storch med amfibieflottörer, den går naturligtvis att köpa som ren hjulmaskin också. Storch finns i tre olika modeller vad gäller vingspann och motor. CL, HS och S. Det är CL versionen som utrustas med amfibieflottörer och en 80 hk Jabiru motor.

texan (stor)

Storch CL med amfibieflottörer

Pris: 600.000:- Köp

Den maskin som vi i förstahand satsar på är en Storch CL som har försetts med amfibieflottörer. Storch är mycket populär i Italien där mer än 300 st flyger. Den är lätt att flyga och används där av många flygskolor. Frankrike, Tyskland och Israel är andra populära hemvist för maskinen. Storch finns i tre olika modeller vad gäller vingspann och motor. CL, HS och S. Det är CL versionen som utrustas med amfibieflottörer och en 80 hk Jabiru motor. Förutom Storch tillverkar man också Texan som en högprestanda maskin och Wallaby som ett budget alternativ.
Det nya med Storch som funnits på marknaden i nästan 20 år är att den nu finns i sjöversion och då med amfibieflottörer vilket gör att den även kan landa på land. Vi har under ett års tid arbetat intimt med den Italienska fabriken för att få fram en maskin som kan godkännas enligt de nordiska reglerna för UL-flyg vilket för UL-flyg i sjöversion innebär en maximal tomvikt på 325 kg. Maskinen är byggd enligt VLA (Very Light Aircraft) standard som är specifikationer för maskiner med maxvikt 750 kg. Hållfasthetsmässigt kommer det alltså finnas god marginal när vi klassar in den som UL-sjö med maxvikt 500 kg.
Maskinen är nu baserad på Barkarby flygfält norr om Stockholm. Skicka ett mail och boka tid för provflygning, betalningen räknas av vid köp.
Storchen med amfibie ställ. Mycket snäll o lättflugen maskin med bra prestanda ungefär som en lill cub. Hela maskinen inklusive pontoner är gjorda i komposit.
Maskinen är utrustad med en jabiru motor på 80 hk. Stallfart 60 km/h, max fart 140km/h.

Storch 1 (stor)
Vikbara vingar gör det enkelt med förvaringen. klar på 5 minuter.

Storch 2 (stor)
Välkommen på en provtur

Apollo Fox

Pris: 330.000:- Köp

Via UL bolaget säljer vi även en billigare variant , robust o stryktålig Apollo Fox.
Hon är byggd i Ungern och håller väldigt hög kvalitet.

En konventionell taildragger som klarar att startao landa på korta fält, mycket rolig och trevlig roderharmoni . Pris ca 330.000 skr.
Rotax 912, 80 hk.

En konventionell ta... (stor)

En konventionell ta... (stor)